Hiken? Vertrek goed voorbereid!

Datum02 juni 2017RubriekKamperen

hiking rugzak

Ga je binnenkort kamperen in de natuur? Op eilandexpeditie? Of trek je erop uit om avontuurlijke wandelingen te maken? Als je op avontuurlijke vakantie vertrekt, kun je er maar beter voor zorgen dat je niets vergeten bent. Een zonnebrand is immers geen pretje als je geen aftersun bij de hand hebt… Dankzij deze blog ben je in no-time ingepakt, en zal je niets belangrijks vergeten!

 

Dit neem je mee op avontuurlijke vakantie: een goede rugzak 

Natuurlijk heb je een stevige rugzak nodig om al je spullen in te stoppen. Een valies is immers niet erg handig als je, zeg maar, op een natuurcamping verblijft. Kies voor een kwalitatief model, een rugzak zit immers een groot deel van je dag op de rug. Je backpack hoeft niet alleen praktisch te zijn, maar kan er ook leuk uitzien. Je kan kiezen voor verschillende kleuren: van flashy blauw tot trendy rood. Hier vind je een overzicht van ons aanbod.

Tip: zorg voor een goed slot op je rugzak, zo ben jij de enige die aan je spullen kan!

 

Vermijd een zware toiletzak

Niets zo vervelend als een zware rugzak die je overal mee naartoe moet zeulen. Tip: hou je toiletzak zo licht mogelijk. Zeker als je met het vliegtuig reist. Waarom koop je die fles shampoo of zonnemelk niet gewoon bij aankomst? Je rug zal je dankbaar zijn!

 

Bouw je rugzakruimte strategisch in

Backpack

Een zware rugzak kan erg belastend zijn voor je rug-en beenspieren. Zorg er daarom voor dat je je rugzak zo efficiënt mogelijk indeelt. Gamellen of wandelschoenen nemen enorm veel kostbare ruimte in, dus die neem je beter niet mee in je rugzak. Het onderste gedeelte van je rugzak hou je best voor je slaapmateriaal. In het midden bewaar je best je kledij. Daarop bewaar je best je voedselvoorraad en wat je denkt snel nodig te hebben zoals zonnebril, reservetrui en zaklamp. In de zijzakken van je rugzak plaats je best je snacks en drinkbus.  

 

Rol je kleren op 

Hoe moet jouw gepaste kledij nu mee in die compacte rugzak? Als je je kleren oprolt, bespaart dat enorm veel rugzakruimte. Het zal je verbazen hoeveel rugzakruimte je wint door gewoon opgerolde kledij nog ergens bij te steken. Bovendien blijven de kleren ook kreukvrij en heb je extra ruimte voor andere kampeerspullen! Weet je niet direct hoe je kledij moet oprollen? Op Youtube heb je talloze filmpjes die je vertellen hoe je het beste je kleren oprolt om ze zo helemaal rugzakklaar te maken!  

 

Eentje voor de regen, en eentje voor de zon...

Hou bij het inpakken altijd je bestemming altijd in het achterhoofd. Trek je naar de bergen? Denk dan aan thermisch ondergoed en meerdere paren handschoenen, zo heb je altijd een droog paar op zak. Pak vooral warme, isolerende kleding in die waterafstotend is. Zoek je zon, zee en strand op? Pak dan licht in! Enkele t-shirts, shorts en een pet om je hoofd tegen de zon te beschermen.

 

Denk in laagjes

Stel je outfit samen met laagjes: een goede t-shirt, een fleece en een water- en winddichte jas. Het grote voordeel daarvan is dat je ze makkelijk kunt wisselen als je het te koud of warm hebt. Neem ook voldoende reservekledij mee, maar let op dat je niet heel je kleerkast inpakt.

 

 

Laat je adviseren door experts

 

Ga je avontuurlijk kamperen? Ben je van plan te trekken? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerde outdoorwinkel. Bij Camping & Adventure helpen we graag je rugzak inpakken voor je op avontuur vertrekt!

 

 

Deel dit artikel